2010. december 5.

Mi a helyes megoldás?

Ha szétnézünk a víztisztító berendezések piacán, nagyon sok különböző márkával és műszaki megoldással találkozunk. Tehát gondoljuk át, mire is van igazán szükségünk?
1) Alacsony ásványi anyag tartalomra, mert ivóvizünk csak akkor segíti a kiválasztást, ha nagy az oldóképessége, vagyis kicsi az ásványi anyag tartalma.
2) Energetizálásra, mert a strukturált, energiával feltöltött ivóvíz segíti energia háztartásunkat és könnyebben beépül szervezetünkbe.

Az első feltételnek csak a fordított ozmózis és a desztillálás technikája felel meg. Minden egyéb szűréstechnika segít valamit, de ma, amikor egy egyszerű ellenállásméréssel megállapítható a szűrés hatékonysága, néhány másodperc alatt kiderül az igazság. Csak meg kell mérnünk a víz szárazanyag tartalmát szűrés előtt és után, és a két mérésből máris látható a tisztaság, a berendezés hatékonysága. Méréseink azt mutatják, hogy az alacsony ásványi anyag tartalmat és a víz tisztítását, csak ezzel a két technikával lehet elérni. A fordított ozmózis technika mechanikai szűrésre alapul.
A fordított ozmózis szűrő, 0,0001 mikronos áteresztőképességével csak a tiszta vizet engedi át, a többit automatikusan a lefolyóba öblíti. A desztillált víz is megfelel a fenti kritériumnak, de fontos tudnunk, hogy a lepárlás forralás során a víz elveszti azokat az energiákat, amiket korábban a levegőben és a földben összeszedett. Dr med. Riedler ezt úgy fogalmazta meg, hogy: a desztillált víz nem vitális, hanem halott. A reverz ozmózis technika további előnye, hogy teljesen automata, nem igényel folyamatos karbantartást, míg a desztilláló berendezés szakaszos működésű, lassú, kis kapacitású és magas energiaigényű. Túl ezen a desztillálót minden használat után szét kell szedni, kitisztítani és elmosogatni.
A második feltételnek az energetizálásnak csak az első után van értelme. Magyar gyakorlat, hogy különböző technikákkal igyekeznek a csapvizet energetizálni. Mindezek segítenek valamit, de azért nem hatékonyak, mert a "baktériumtetemeket" és a vegyianyag maradványokat nem érdemes energiával feltölteni. Arról nem is szólva, hogy a klór nem öli meg és a hagyományos szűrők nem távolítják el a vírusokat. Akkor miért adjunk nekik plusz energiát? Szakértők véleménye szerint, csak az igazán tiszta, a reverz ozmózissal vagy desztillálással előállított vizet érdemes energetizálni. Egy egyszerű háromlépcsős energietzáló modul lényegesen magasabb energiaszintre emeli a tiszta vizet, mint például a Pi technika a csapvizet. Ma már rendelkezünk olyan energetizáló egységgel, ami a tiszta vizet, a bizonyíttan gyógyító hatású louder-i vízhez viszonyítva is, többszörös energia szinttel képes ellátni.
Összegezve: a fordított ozmózis technikája, vegyi eljárások nélkül, állandóan szabályos kristályszerkezetű tiszta vizet szolgáltat. Az egészséges, tiszta víz egy hihetetlenül költséges árucikk. Nincs annyi belőle, hogy vezetéken keresztül elpazaroljuk (gondoljunk arra, mennyi vizet használunk a wc öblítésére, a mosogatáshoz, a mosáshoz vagy a locsoláshoz). Utópia ezért azt hinnünk, hogy a vezetékeinkből, a szervezetünket támogató, tiszta ivóvizet tudunk csapolni. Életfeltételünk, hogy ivóvizünket, testünk építő anyagát, sejtjeink fuvarozóját a legértékesebb tápanyagnak tartsuk. Aki felismeri a tiszta víz titkát, a valódi alternatívát jelentő ozmózis-átalakító technikával segíthet családján és önmagán. Ez a berendezés egy liter tiszta vizet 4-6 Ft-ból állít elő, ami nem csak a legjobb termék, hanem olcsóbb is, mint más félmegoldások.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése