2010. december 5.

Ásványvizek

Napi gyakorlatunk, hogy a vezetékes víz "rossz íze" miatt ásványvizeket iszunk. Ízük ugyan jobb, de sok ásványi anyagot tartalmaznak, amit ugyan a közvélemény egészségesnek tart, de közben olyan anyagok kerülhetnek szervezetünkbe, amelyek alapul szolgálhatnak betegségek kialakulásában.
A kutatások azt mutatják, hogy a magas ásványi anyag tartalmú víz, az ozmotikus viszonyok miatt besűríti a vérünket, és a felesleges ásványi anyagok lerakódnak a sejtközi állományunkban, ereinkben vagy a kiválasztó szerveinkben. Számítások szerint, életünk során, kb 200 kg ásványt (kőzetet) fogyasztunk el, ami nagyobbrészt bekerül a véráramunkba és szükséges kiválasztani. Dr. med. M. Schmidt szerint a túlzott mértékű szervetlen ásványi sók bevitele szervezetünkben gyorsítja az öregedést. Szakértők mind arra hívják fel figyelmünket, hogy a szerves és a szervetlen ásványi anyagok között jelentős különbséget kell tennünk. A szervetlen ásványi anyagok szervezetünk számára károsak, mert lerakódnak (például a koleszterinkristályokra) és ez által foltszerűen csomók, szklerózisok keletkeznek (például arteriosklerózis).
Szervezetünk számára a szerves kötésben lévő ásványi anyagok makró-, mikró és nyomelemek a leghasznosabbak. Tény, hogy a növekvő ásványvíz fogyasztás, egyenesen arányos a vérkeringési zavarok számának növekedésével. Egyre gyakoribban a vérnyomás zavarok, a szívinfarktusok, az agyvérzések. Magyarországon az elhalálozások több, mint 50%- nál ez a halálok. A túlzott mennyiségű ásványi anyag éppúgy eldugaszolja testünk közlekedési úthálózatát, mint a túl sok autó a városi közlekedést. Minden betegség visszavezethető áramlástechnikai problémákra.
A francia vízkutató Vincent professzor 13 évig tartó kutatásaival bebizonyította, hogy a kísérleti állatok egészségi állapota jóval kedvezőbb és élettartamuk sokkal hosszabb, ha azok ásványi anyagban szegény vizet fogyasztanak. Ha azonban a kísérleti állatok vezetékes vizet vagy ásványi anyagban gazdag vizet kaptak, akkor gyakrabban megbetegedtek és korábban pusztultak el. Ezzel párhuzamosan megállapította azt is, hogy azokban a városokban alacsonyabb a lakosság elhalálozási arány, amelyeknek jobb és lágyabb az ivóvíz minősége. Pl míg Grenoble város - ahol nagyon jó az ivóvíz minősége - halálozási arány csupán 850/100000 fő, addig a Cote d' Azur néhány városában, ahol magas a víz ásványi anyag tartalma 1340/100000 fő az arányszám. A halálozási adatokon túl a rákos megbetegedések gyakoriságát is vizsgálta Vincent professzor és hasonló összefüggéseket állapított meg a rossz vízminőség és a rákos megbetegedések gyakorisága között. Hasonló kutatásokat végeztek az osztrák Steiermark tartományban, és azonos eredményre jutottak.
Ahogy a videón is látszik az ásványvíz is elszíneződik. Bár kevésbé, mint a csapvíz, de ez is önmagáért beszél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése